lunes, 12 de octubre de 2015

FRUTA DESBERDINEKO DNA


Fruta eta ur pixka bat poltsan sartu eta poltsa itxi.

Eskuz, poltsa barruan fruta txikitu ahia homogeneoa lortu arte.





Ahia iragazkitik pasa, fase solidoa eta likidoa banatzeko.


Zukuari gatz eta detergente koilarakada bana gehitu.

Hagatxo batekin dena nahastu.

Hodi batean lehen prestatu duzun nahasketa  gehitu eta hotz-hotza (-20ºC inguru) dagoen alkohola pixkanaka gehitu, hodiko hormatik irristatzen utziz. 
DNA muki itxurako hori da!


Marrubien DNA

Aranaren DNA



Melokotoiaren DNA

Hemen fruta guztien DNA.

LAN BIKAINA!!!!


2 comentarios:

  1. Kaixo Charo :
    Oihana naiz . Neri asko gustatu zitzaidan esperimentua oso interesgarria izan zen .
    Agur !!!

    ResponderEliminar
  2. Kaixo Charo.
    Orain esan diot ADN zer egin genuen eta argaskiak erakutzi diot.
    Agur Charo.
    Gorka Albizuri.

    ResponderEliminar